Porlezza en omgeving

Porlezza

Porlezza bestaat uit een aantal charmante winkelstraatjes met leuke restaurants en niet te vergeten heerlijke ijswinkels!
Porlezza heeft ruim 300 zonnedagen per jaar dankzij het mediterrane klimaat.

In de omgeving kun je goed wandelen en ook het maken van mooie fietstochten behoort tot de mogelijkheden. Elke zaterdag is er een algemene markt met lekker specialiteiten en kleding, schoenen, etc.
In het hoogseizoen is er regelmatig in het centrum een kunst-ambachtenmarkt.

Het uitzicht vanaf Porlezza is adembenemend mooi, hoge bergen en een groots meer dat er iedere dag anders uitziet.

Monte San Salvatore

In de buurt van Lugano (Paradiso) kun je met een tandradbaan naar de top van de San Salvatore voor een uniek uitzicht op het meer en de Zwitserse Alpen! Er is naast een klein museum een panoramarestaurant. Van daar uit zijn er ook diverse wandelmogelijkheden

Tamaro Park

Tamaro Park in Bellizona. Hier kan je rodelen, wandelen, paragliding en er is een klimpark. Beneden vindt je het zwembad met een welness SPA. Je kan om alles mee te maken een voordeelkaart kopen waarbij je binnen 10 dagen hier terug kan komen. 

Foxtown

Centro Foxtown, outlet van merkkleding, aan autostrada Lugano-Milaan, afslag Mendrisio. Hier kan je merkartikelen voor lage prijzen kopen.

 

Uit eten

Zeg je Italië dan zeg je lekker mediterraans eten. Pizza en Pasta maar ook een lekker stukje vlees of verse vis.

Kijk vooral waar de lokale bevolking zit; daar is het goed eten! Bijvoorbeeld de Millennium Bug, Villa Maria, Antico Crotto of lekker dichtbij de camping; pizzaria Il Pinguino.